Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Kennis delen

Kennis vergaren is een belangrijk doel van PICASSO, maar het delen van deze kennis is evenzo belangrijk. Daarom vormt dit onderdeel de derde pijler van het PICASSO-programma. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het actief verspreiden van kennis over nieuwe wetenschappelijke inzichten en lokale 'best practices'. Dit gebeurt door het organiseren en faciliteren van regionale en/of landelijke conferenties, het uitbrengen van publicaties, het meewerken aan het opstellen van zorg-organisatorische en zorg-inhoudelijke documenten in en rond de longzorg.

PICASSO nieuws

11 jan
Eenduidig formularium longmedicatie geeft kwaliteitsimpuls aan inhalatorgebruik regio Waterland
Lees verder »
07 jan
Goede voorbeelden van e-health binnen COPD-zorg, maar meer onderzoek is gewenst
Lees verder »
04 dec
LAN lanceert vernieuwde website inhalatorgebruik.nl
Lees verder »
04 dec
E-health monitor 2018:
 visie, vertrouwen en voldoende digitale vaardigheden nodig voor versnelling gebruik e-health
Lees verder »
Bekijk het overzicht »

Agenda

17 jan
Shared decision making - Van theorie naar praktijk
bron: https://inschrijven.cahag.nl/congressen/conferentie-2019/?date=2019-01-17

Op 17 januari 2019 wordt de 10e nationale conferentie gehouden. Ook nu weer een inspirerend en gevarieerd programma gericht op Eerstelijns zorg waar verschillende disciplines aanwezig zullen zijn. Shared Decision… | Lees verder »

31 jan
COPD Course 2019
bron: http://copdcourse.com/copd-jan-2019/

Op 31 januari en 1 februari 2019 wordt de COPD Course 2019 gehouden. Dit keer over trends in diagnose en behandelingen. Klik hier voor meer informatie. | Lees verder »

Bekijk het overzicht »

De Machinist V

Op 6 oktober 2015 hebben huisartsen samen met hun praktijkondersteuner, longverpleegkundigen en andere geïnteresseerden deelgenomen aan het symposium "De Machinist V". Het symposium dat garant staat voor inspiratie op het gebied van chronische zorg voor longpatiënten. Ook tijdens deze vijfde bijeenkomst werd door de deelnemers geconcludeerd dat het weer een leerzaam en leuk programma is.  Een van de belangrijkste successen is te danken aan de enthousiaste en betrokken huisartsen en longartsen die gezamenlijk invulling geven aan het programma. We hopen dat u ook dit jaar hebben gemotiveerd en kunnen informeren over nieuwe inzichten, behandelingen en voorbeelden uit de praktijk om de zorg van longpatiënten in uw praktijk verder te optimaliseren.

Downloads:

Accreditatie voor huisarts, praktijkondersteuner en verpleegkundigen (6 punten)

 

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van het nieuws over PICASSO en haar activiteiten? PICASSO verstuurt ongeveer één keer per twee maanden een digitale nieuwsbrief. U kunt zich met onderstaand formulier gelijk aanmelden. U kunt zich ten alle tijden voor de nieuwsbrief afmelden.


Bekijk voorgaande mailings

Contactgegevens

Denise Schuiten Program manager
info@picassozorgoptimalisatie.nl 0653396212

Samen met het kernteam en de programmaraad inventariseren we de knelpunten in de longzorg (COPD en astma), investeren we in wetenschappelijkonderzoek en doen we projecten om zorgverbetering te realiseren. Door deze werkwijze hebben we inmiddels aangetoond dat we de zorg kunnen verbeteren.  Bent u geïnteresseerd in wat PICASSO voor u kan betekenen neem dan contact met mij op. Ook zijn wij geïnterseerd in uw verhaal over zorgverbeteringen, neem contact op zodat we ook uw ervaringen kunnen delen.