Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Kennis delen

Kennis vergaren is een belangrijk doel van PICASSO, maar het delen van deze kennis is evenzo belangrijk. Daarom vormt dit onderdeel de derde pijler van het PICASSO-programma. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het actief verspreiden van kennis over nieuwe wetenschappelijke inzichten en lokale 'best practices'. Dit gebeurt door het organiseren en faciliteren van regionale en/of landelijke conferenties, het uitbrengen van publicaties, het meewerken aan het opstellen van zorg-organisatorische en zorg-inhoudelijke documenten in en rond de longzorg.

PICASSO nieuws

14 mei
Dr. Jaap Trappenburg: ‘de eHealth app CoPiloot naar de markt brengen is grootste uitdaging in ontwikkelingsproces’
Lees verder »
10 mei
Landelijk vragenlijstonderzoek palliatieve zorg bij COPD in Nederland
Lees verder »
03 mei
Longfonds en LAN introduceren ‘Werk en longen check’
Lees verder »
01 mei
Positieve evaluatie pilot Ziektelastmeter COPD
Lees verder »
Bekijk het overzicht »

Agenda

13 jun
SELFIE Eindcongres op 13 juni Eye Film Museum Amsterdam

Het eindcongres van SELFIE heeft dit jaar plaats op donderdag 13 juni in Amsterdam. | Lees verder »

21 jun
NHG-Wetenschapsdag 2019 op 21 juni

De langste dag van het jaar wordt de datum waarop de NHG-Wetenschapsdag 2019 wordt gehouden. Deze vindt plaats op 21 juni in het Radboudumc in Nijmegen. Het is vanaf heden mogelijk om abstracts in te dienen op www.nhgwetenschapsdag.nl.… | Lees verder »

Bekijk het overzicht »

De Machinist V

Op 6 oktober 2015 hebben huisartsen samen met hun praktijkondersteuner, longverpleegkundigen en andere geïnteresseerden deelgenomen aan het symposium "De Machinist V". Het symposium dat garant staat voor inspiratie op het gebied van chronische zorg voor longpatiënten. Ook tijdens deze vijfde bijeenkomst werd door de deelnemers geconcludeerd dat het weer een leerzaam en leuk programma is.  Een van de belangrijkste successen is te danken aan de enthousiaste en betrokken huisartsen en longartsen die gezamenlijk invulling geven aan het programma. We hopen dat u ook dit jaar hebben gemotiveerd en kunnen informeren over nieuwe inzichten, behandelingen en voorbeelden uit de praktijk om de zorg van longpatiënten in uw praktijk verder te optimaliseren.

Downloads:

Accreditatie voor huisarts, praktijkondersteuner en verpleegkundigen (6 punten)

 

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van het nieuws over PICASSO en haar activiteiten? PICASSO verstuurt ongeveer één keer per twee maanden een digitale nieuwsbrief. U kunt zich met onderstaand formulier gelijk aanmelden. U kunt zich ten alle tijden voor de nieuwsbrief afmelden.


Bekijk voorgaande mailings

Contactgegevens

Denise Schuiten Program manager
info@picassozorgoptimalisatie.nl 0653396212

Samen met het kernteam en de programmaraad inventariseren we de knelpunten in de longzorg (COPD en astma), investeren we in wetenschappelijkonderzoek en doen we projecten om zorgverbetering te realiseren. Door deze werkwijze hebben we inmiddels aangetoond dat we de zorg kunnen verbeteren.  Bent u geïnteresseerd in wat PICASSO voor u kan betekenen neem dan contact met mij op. Ook zijn wij geïnterseerd in uw verhaal over zorgverbeteringen, neem contact op zodat we ook uw ervaringen kunnen delen.