Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Kennis delen

Kennis vergaren is een belangrijk doel van PICASSO, maar het delen van deze kennis is evenzo belangrijk. Daarom vormt dit onderdeel de derde pijler van het PICASSO-programma. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het actief verspreiden van kennis over nieuwe wetenschappelijke inzichten en lokale 'best practices'. Dit gebeurt door het organiseren en faciliteren van regionale en/of landelijke conferenties, het uitbrengen van publicaties, het meewerken aan het opstellen van zorg-organisatorische en zorg-inhoudelijke documenten in en rond de longzorg.

PICASSO nieuws

11 okt
Nieuwe CAHAG-voorzitter, Jiska Snoeck-Stroband:

‘Samenwerking Huisartsen Advies Groepen essentieel om zorg aan astma- en COPD-patiënten te verbeteren’
Lees verder »
08 okt
Gaat de e-sigaret in de ban?
Lees verder »
03 okt
Ruime belangstelling voor zorgpad COPDnet
tijdens ERS Congres in Madrid
Lees verder »
01 okt
Gezocht: huisartsen en/of praktijkondersteuners onderzoek effectiviteit Ziektelastmeter
Lees verder »
Bekijk het overzicht »

Agenda

06 feb
Adembenemend 2020: Tweedaagse nascholing voor koppels huisartsen en praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen

Op donderdag 6 en vrijdag 7 februari 2020 wordt voor de 15e keer het tweedaagse congres Adembenemend voor de huisarts met zijn/haar praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige bij Papendal te Arnhem georganiseerd. | Lees verder »

Bekijk het overzicht »

De Machinist V

Op 6 oktober 2015 hebben huisartsen samen met hun praktijkondersteuner, longverpleegkundigen en andere geïnteresseerden deelgenomen aan het symposium "De Machinist V". Het symposium dat garant staat voor inspiratie op het gebied van chronische zorg voor longpatiënten. Ook tijdens deze vijfde bijeenkomst werd door de deelnemers geconcludeerd dat het weer een leerzaam en leuk programma is.  Een van de belangrijkste successen is te danken aan de enthousiaste en betrokken huisartsen en longartsen die gezamenlijk invulling geven aan het programma. We hopen dat u ook dit jaar hebben gemotiveerd en kunnen informeren over nieuwe inzichten, behandelingen en voorbeelden uit de praktijk om de zorg van longpatiënten in uw praktijk verder te optimaliseren.

Downloads:

Accreditatie voor huisarts, praktijkondersteuner en verpleegkundigen (6 punten)

 

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van het nieuws over PICASSO en haar activiteiten? PICASSO verstuurt ongeveer één keer per twee maanden een digitale nieuwsbrief. U kunt zich met onderstaand formulier gelijk aanmelden. U kunt zich ten alle tijden voor de nieuwsbrief afmelden.


Bekijk voorgaande mailings

Contactgegevens

Denise Schuiten Program manager
info@picassozorgoptimalisatie.nl 0653396212

Samen met het kernteam en de programmaraad inventariseren we de knelpunten in de longzorg (COPD en astma), investeren we in wetenschappelijkonderzoek en doen we projecten om zorgverbetering te realiseren. Door deze werkwijze hebben we inmiddels aangetoond dat we de zorg kunnen verbeteren.  Bent u geïnteresseerd in wat PICASSO voor u kan betekenen neem dan contact met mij op. Ook zijn wij geïnterseerd in uw verhaal over zorgverbeteringen, neem contact op zodat we ook uw ervaringen kunnen delen.