Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Eerstelijnsinitiatieven genomineerd voor Value-Based Health Care Prize

08 mrt

Van de twaalf genomineerde initiatieven voor de Value-Based Health Care Prize 2018 zijn er twee uit de eerste lijn. De jury was positief verrast met het aantal eerstelijnsinitiatieven dat zich heeft aangemeld.

Twee Nederlandse eerstelijnsinitiatieven

Twee innovatieve eerstelijnsinitiatieven zijn genomineerd voor de VBHC Prize. De een richt zich op het verbeteren van de gezondheid en zelfcontrole van diabetes 2 patiƫnten. Het andere initiatief is een samenwerking tussen eerste- en tweedelijns instellingen om de zorg en kwaliteit van leven van COPD patiƫnten te verbeteren. De internationale jury, bestaande uit onder anderen Elisabeth Teisberg en Robert Kaplan, laat weten erg onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit van alle ingezonden VBHC-initiatieven. Ook prijst de jury Nederland als koploper van value based healthcare.

VBHC Prize Event

De VBHC Prize 2018 wordt op 26 april tijdens het Vbhc Prize Event 2018 uitgereikt aan het meest inspirerende vbhc-initiatief. Daarnaast worden er ook drie Vbhc Excellence Awards uitgereikt aan zorginitiatieven met een sterke focus op Patient Outcomes, Collaboration en Cost-Effectiveness.

Bron: ZorgenZ Zorg in de praktijk