Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Subsidies Van Longfonds voor jong talent

12 mrt

Het Longfonds stelt drie verschillende persoonlijke subsidies beschikbaar voor jong talent: de subsidie voor junior onderzoekers, de Dirkje Postma Talent Award en de internationale fellowships.

Junior onderzoekers

Onderzoekers wordt de mogelijkheid geboden om gedurende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder te ontwikkelen en een eigen onderzoek-niche te creëren. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen binnen een periode van 5 jaar na promotie. Het streven is om twee persoonlijke onderzoeksubsidies van maximaal €200.000,- ter beschikking te stellen.

Dirkje Postma Talent Award

Dit is een stimuleringssubsidie voor excellente gevestigde (junior) onderzoekers. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen binnen een periode van 7 jaar na promotie. Er is één subsidie beschikbaar van €200.000,- voor een project met maximale looptijd van 3 jaar.

Fellowships

Er worden twee soorten fellowships gefinancierd: een kortdurende fellowship van 1 tot 3 maanden en een langdurende fellowship van 6 tot 12 maanden. Er zijn twee kortdurende fellowships en één langdurende fellowship beschikbaar.

Meer weten over deze subsidies en de aanmelding: klik hier