Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Zorgpad COPD vastgelegd in beeld en geluid

12 feb

Beelden zeggen vaak meer dan woorden en daarom hebben Het Longfonds, de Long Alliantie Nederland (LAN) en Indiveo het landelijk zorgpad COPD vastgelegd in beeld en geluid. Het doel is de patiënteninformatie voor patiënten met COPD hiermee te verbeteren.

Het landelijk zorgpad COPD beschrijft de zorg voor mensen met COPD tijdens en na een ziekenhuisopname. Het heeft als doel in deze periode betere zorg te leveren, in goede afstemming met de keten. Omdat patiënten behoefte hebben aan een beeldende uitleg van het zorgpad COPD heeft het Longfonds, de LAN en Indiveo samen met patiënten, artsen en verpleegkundigen hiervan een beeldende versie ontwikkeld.

Effectieve informatie

Met deze beeldende versie van het zorgpad COPD kunnen álle patiënten effectief geïnformeerd worden door hun zorgverleners. De animatievideo’s lichten diverse onderwerpen toe die spelen tijdens en na het krijgen van een longaanval als gevolg van COPD. De onderwerpen die zijn uitgewerkt in beeld en geluid en via het platform van Indiveo naar patiënten gestuurd kunnen worden zijn:

  • Wat is COPD? (Uitleg over het ziektebeeld),
  • Longaanval (Wat is een longaanval en hoe herken ik deze),
  • Leven met COPD (doelen stellen bij COPD en de rol van de mantelzorger),
  • Advance Care Planning (Uw toekomst en COPD).

 

[bron:] Invideo.nl