Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Landelijk vragenlijstonderzoek palliatieve zorg bij COPD in Nederland

10 mei

De Long Alliantie Nederland coördineert een landelijk project met het doel palliatieve zorg voor patiënten met COPD te verbeteren. Middels een korte vragenlijst onder longartsen en huisartsen wordt de organisatie en uitvoer van deze zorg in kaart gebracht.

Jaarlijks overlijden ±10.000 patiënten aan de gevolgen van COPD in Nederland. In gevorderde stadia van de ziekte ervaren patiënten veel klachten, die vaak onbehandeld blijven. Het tijdig starten van palliatieve zorg kan bijdragen aan een verbetering in kwaliteit van leven voor patiënten en naasten. De door de LAN opgestelde vragenlijsten bieden een goede ondersteuning bij de organisatie en uitvoer van deze zorg.

 

Klik hier voor de vragenlijst voor longartsen           Klik hier voor de vragenlijst voor huisartsen