Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Gezocht: huisartsen en/of praktijkondersteuners onderzoek effectiviteit Ziektelastmeter

01 okt

De Ziektelastmeter, die in eerste instantie is ontwikkeld voor mensen met COPD, is nu ook beschikbaar voor astma, Diabetes Mellitus type 2 en sinds kort voor hartfalen. Dit instrument meet en visualiseert de ervaren ziektelast van de patiënt waardoor gepersonaliseerde zorg kan worden geleverd aan iemand met één of meerdere chronische aandoeningen. Om het effect ervan te evalueren worden huisartsen en praktijkondersteuners gevraagd om deel te nemen in een onderzoek naar de effectiviteit van de Ziektelastmeter.

Het gaat om deelname aan een gecontroleerd onderzoek naar de effectiviteit van de Ziektelastmeter, van 1 oktober 2019 (inclusie tot 1 april 2020) tot en met 1 oktober 2021. Praktijken die deel kunnen nemen aan de interventiegroep zijn praktijken die gebruik maken van MicroHis. Het maakt daarbij niet uit of u al gebruik hebt gemaakt van de Ziektelastmeter voor COPD. Praktijken die deel kunnen nemen aan de controlegroep zijn praktijken die de Ziektelastmeter voor COPD niet gebruiken, en hier ook nog niet mee hebben gewerkt. In de studie worden totaal 60 huisartsenpraktijken geïncludeerd.

Wat wordt van de deelnemende praktijken verwacht? 

  • Werven van 5 tot 10 patiënten, met astma, COPD, diabetes mellitus type 2 en/of hartfalen
  • Controlepraktijk: reguliere zorg blijven geven
  • Interventie: gebruik van de Ziektelastmeter bij elke controle-afspraak
  • Het invullen van een korte vragenlijst 

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie? Ga dan naar www.ziektelastmeter.nl en vul uw gegevens in. Er wordt dan snel telefonisch contact gezocht met u om het onderzoek verder toe te lichten.