Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Ruime belangstelling voor zorgpad COPDnet
tijdens ERS Congres in Madrid

03 okt

Meer dan 20.000 afgevaardigden uit de longgeneeskunde waren aanwezig op het ERS-congres in Madrid, van 28 september tot 2 oktober jl. In dit prachtige decor kon de Nederlandse delegatie, onder aanvoering van Alex van ’t Hul de poster presenteren van het zorgpad COPDnet.

COPDnet is een initiatief van de afdeling longziekten van het Radboudumc. De ambitie van het initiatief is de uitkomsten en doelmatigheid van de zorg voor mensen met een chronische luchtwegaandoening (astma en COPD) te verbeteren. Dit wordt bereikt door het creëren, implementeren en testen van een nieuw transmuraal ketenzorgmodel. Het model is vormgegeven aan de hand van recente inzichten in effectieve strategieën voor chronische aandoeningen zoals het Chronic Care model en inzichten in integrale bandering van mensen met een chronische luchtwegaandoening. 

Bekijk hier de speciale film die is gemaakt tijdens het ERS-congres

Download hier de poster zorgpad COPDnet