Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Zorgprofessional: zorg met Masks Off voor het behoud van je mentale gezondheid en weerbaarheid

25 jun

Weerbaar blijven door goed voor jezelf te zorgen en hierin de juiste keuzes te maken is onder de huidige omstandigheden voor zorgprofessionals helaas niet altijd eenvoudig. Een consortium van experts ontwikkelde een digitaal platform voor het behoud van mentale gezondheid en weerbaarheid van verpleegkundigen, zowel tijdens als na de COVID-19 crisis: Masks Off.

Interactief

Masks Off is een interactief sociaal media platform en website dat verpleegkundigen in Nederland helpt bij het behoud van lange termijn mentale gezondheid en weerbaarheid. Via Masks off wordt informatie en zelf-hulp-adviezen aangeboden en worden ervaringen gedeeld voor en door verpleegkundigen. 

Masks Off is gebaseerd op twee hoofdelementen. Het biedt inspirerende, informatieve en geruststellende verhalen en het is mogelijk om hierop te reageren en je eigen ervaringen te delen.  Daarnaast biedt Masks Off informatie en zelfzorg wat is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde en zorgvuldig geselecteerde informatie en kennis over relevante COVID-19 ontwikkelingen, gezondheidsrisico’s van werken onder deze omstandigheden en de rol van de professional zelf in het behoud van gezondheid.  Via Masks Off krijg je ook selectieve toegang tot hulplijnen en psychosociale zelfzorg interventies (van derden).