Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Donkere dagen....

01 dec

Ik loop graag een rondje buiten, gezond voor lijf en mindset. Het werkt echt. Ik word er blij van en voel me fitter. Daarbij kost het niets, kun je het vanuit huis doen en brengt het nieuwe inspiratie. Vooral nu de dagen zo korten en het vroeg donker is, wordt het wandelen voor mij een klein feestje. Er verschijnen steeds meer lichtjes aan het firmament, de wereld wordt liever, blijer en verwachtingsvoller. Ik zie pakjes voor de ramen, geknipte sinterklazen en pieten en in de bomen buiten de prachtigste verlichtingen. Hoop in donkere dagen...er is licht aan de horizon.

Licht aan de horizon

De decembermaand brengt een andere sfeer met zich mee. Ik ben de afgelopen week druk geweest met het bedenken van een leuke sinterklaasattentie voor de medewerkers van onze praktijk. Mooie geschenkendozen gekocht voor de kerst. Zo goed om weer met andere zaken bezig te zijn dan afstand houden, mondkapjes en veiligheid. Verbindend en opbouwend om elkaar juist in deze periode, aan het eind van een bewogen jaar, te laten voelen hoe belangrijk we voor elkaar zijn. En nodig hebben we elkaar, zoekend naar de juiste vorm van praktijkvoering en patiëntenzorg. Er rijzen veel vragen in het land der praktijkondersteuners. Hoe zorg ik voor kwaliteit van zorg en hoe blijf ik op de hoogte? Veel scholingen vinden online plaats. Een prachtige ontwikkeling, maar lukt het om letterlijk bij de les te blijven en te leren? Het blijft zoeken naar de juiste balans.

Balanceren

Balans is een goed evenwicht. Als ik in balans ben, voel ik mij goed en kan ik mij openstellen voor nieuwe indrukken, maar ook opmerkzaam zijn voor mijn valkuilen. Gebruik de tijd die er nu meer dan anders is om wekelijks overleg te plannen met je praktijkhouder. Spreek de specifieke zorg die jij hebt voor de patiënten samen door en leg je vraagstukken op tafel. Probeer te groeien binnen de vertrouwde muren van je eigen praktijk.

Groeien naar professionaliteit

Ik merk tijden mijn praktijkbezoeken vaak onzekerheid over het te volgen beleid, werken met HISSEN en KISSEN, diagnostische dossiervoering, beoordelen van spirometrie, ingewikkelde casuïstiek, verwijsproblematiek en zo meer. Ik vind het geweldig leuk om samen te sparren en te zoeken naar oplossingen. Echter de basis ligt in de eenduidigheid en inzichtelijkheid van de praktijkvoering die je samen met je praktijkhouder(s) en het team neerzet.

Lichtvaardig

Samen werken aan vernieuwing, verbeterplannen en het professionaliseren van de zorg is een mooi streven, maar ook een noodzakelijk streven. Het zorg ervoor dat je samen lichtvaardig de praktijk vorm geeft en dat er op jouw plek mooie, professionele, liefdevolle zorg gegeven wordt waarin iedere werknemer een waardevolle schakel kan zijn.

Gezellige pakjesavond!Adrie Schaap-de Jong, professional chronische zorg

Bron: Medclass.nl