Op de hoogte

E-mail nieuwsbrief

Home

Curavista, Focuszorgteam en Van der Valk Vitaal 
bouwen samen aan vitaliteitsprogramma’s

26 mrt

De aandacht voor het belang van een gezonde leefstijl en de keuzes die je in het dagelijks leven kunt maken om aan je gezondheid te werken neemt steeds meer toe. Om op een aantrekkelijke, laagdrempelige en betrouwbare manier aan onze gezondheid te werken kan de gemiddelde Nederlander wel wat hulp gebruiken. Daarom slaan Curavista, Focuszorgteam en Van der Valk Vitaal de handen ineen en bouwen zij samen aan vitaliteitsprogramma’s.

De vitaliteitsprogramma’s zijn bijvoorbeeld gericht op overgewicht, vermoeidheid, stoppen met roken of revalideren na Corona. Er is gekozen voor een blended care insteek. De zorg wordt geleverd door het Focuszorgteam met fysieke bijeenkomsten en online begeleiding. De afspraken bij de zorgverleners en eventuele overnachtingen in het hotel die binnen de programma’s vallen, worden door Van der Valk Vitaal en verzorgd. Curavista is verantwoordelijk voor het digitale component. Deelnemers krijgen toegang tot Gezondheidsmeter app en de modules die passen binnen het programma dat zij volgen.

Ziekte en leefstijl gaan hand in hand

Het doel is tweeledig. Op de eerste plaats krijgen patiënten hiermee extra ondersteuning. Maar daarnaast worden ook mensen bereikt die nog niet ziek zijn. Want juist in de fase van ‘iets te zwaar, maar nog geen overgewicht’, ‘niet kunnen stoppen met roken’, ‘te hoge bloeddruk’ of ‘een slecht slaap of beweegpatroon’ kan er nog worden bijgestuurd. Ofwel, wordt voorkomen dat het de verkeerde kant op gaat en iemand wel zorg nodig gaat hebben. Juist deze doelgroep is lastig te bereiken, merken de ontwikkelaars. Je vindt ze nog niet bij de huisarts of in het ziekenhuis, maar ze gaan bijvoorbeeld ook niet uit zichzelf naar de sportschool, fysiotherapeut of diëtiste. Je wilt mensen dus op een vertrouwde, laagdrempelige plek kennis met je laten maken. Het concept is inmiddels gereed en de eerste 300 deelnemers aan de programma’s zijn een feit. 

[bron:] SmartHealth